Recondiționări jante: de ce este mai bine să repari decât să înlocuiești

Beneficii recondiționări jante

Beneficii recondiționări jante

Subiectul pe marginea temei recondiționări jante rămâne unul asupra căruia clienții service-urilor auto se opresc și decid cu dificultate. Fie pentru că nu au toate informațiile, fie pentru că nu înțeleg întocmai ce presupune procesul pe care nu îl consideră neapărat necesar. Ca să lămurim ce înseamnă serviciul de recondiționări jante, dar și de ce este recomandat să apelezi la această operațiune în detrimentul unei înlocuiri, îți prezentăm o listă cu beneficii de luat în calcul.

Probabil știi deja: toate componentele unui autoturism, indiferent de dimensiunea lor, „complotează” pentru o funcționare sigură și eficientă a mașinii. Iar jantele nu fac excepție, având, în diverse împrejurări, unul dintre rolurile principale. Tocmai de aceea, nu ar trebui neglijate, iar responsabilitatea de a le asigura o stare perfectă este a fiecăruia dintre noi. Că este vorba despre igienizare, îndreptare, sablare, întreținere, curățare, roluit, sudură sau vopsire, toată paleta generoasă de operațiuni stă sub umbrela serviciilor de recondiționare jante.

Dincolo de partea cosmetică a unor astfel de intervenții, jantele primesc un „tratament” care le asigură durabilitate în utilizare și confortabilitate în timplul rulării. Iar uneori aceasta se dovedește o alternativă mai inspirată decât cea de a le înlocui cu altele noi. Totul din motive cât se poate de importante și deloc de neglijat, care nu țin loc doar de estetică. Iată câteva beneficii recondiționări jante:

1. Eficiența costurilor

Atunci când observi defecte la jantele mașinii, primul instinct este ca acestea să fie reînnoite. Însă pot arăta și funcționa ca noi, în cazul în care ajung la un centru de service roți unde intră sub exercițiul de transformare specific de recondiționări jante. Se stabilesc astfel, din start, economii financiare considerabile. Costurile sunt foarte diferite în ceea ce privește reparația vs. înlocuirea.

2. Durabilitate în folosire

În calitate de conducător auto, ai obligația morală, dar și legală de a te retrage din trafic și de a face verificări atunci când ai bănuieli că autovehiculul prezintă semne disfuncționale de rulare cauzate de probleme ale jantelor. Dacă problemele sunt constatate la nivelul jantelor și se optează pentru înlocuire, asta ar putea dura câteva zile, în timp ce serviciul de recondiționări jante are un interval mai scurt de intervenție. Ceea ce, din nou, reprezintă un avantaj evident pentru tine, în postura de conducător auto, din considerente clare, în contextul în care drumurile sunt tot mai aglomerate.

3. Jantele recondiționate vs. jantele noi

Jantele folosite mult timp sau supuse unor diverse accidentări ar putea fi cu ușurință scoase din uz, dacă ar fi să ne ghidăm după primul instinct. Doar că o recondiționare de jante le poate face mai rezistente în comparație cu originalele. Spre exemplu, vopsirea în câmp electrostatic și prelucrarea acestora din punct de vedere termic ar putea să le atribuie mai multă rezistență, suprafața devenind totodată și mai netedă. Și sudura în argon – indiferent de material – va face jantele mai rezistente pentru că zona se uniformizează și devine mai solidă la șocurile care se pot ivi.

4. Repararea oricăror defecte ce par imposibile

Orice punct de curbură a roții, urme de rugină sau coroziune de pe jante ori imperfecțiuni care țin de înfrumusețarea acestora sunt clasificate în vederea nevoii de recondiționări jante. Componentele vor fi curățate și corectate pentru a arăta ca noi, iar orice disfuncționalitate remediată. O echipă de tehnicieni auto bine instruiți au contextul, pregătirea și uneltele necesare ca să repare ce era catalogat drept imposibil.

5. O nouă identitate jantelor și mașinii

Cu ajutorul serviciului de vopsire cu pulbere în câmp electrostatic – nu înaintea unor proceduri aplicate, după caz, îndreptare, sudură, degresare, clătire, sablare – jantele pot primi un nou look, unul care crezi că ar fi cel mai potrivit personalității tale sau mașinii tale, care te poartă prin cele mai cool aventuri. Așadar, te bucuri de opțiunea de stilizare și personalizare.

6. Mai multă siguranță

Cu ajutorul serviciului de vopsire cu pulbere în câmp electrostatic – nu înaintea unor proceduri aplicate, după caz, îndreptare, sudură, degresare, clătire, sablare – jantele pot primi un nou look, unul care crezi că ar fi cel mai potrivit personalității tale sau mașinii tale, care te poartă prin cele mai cool aventuri. Așadar, te bucuri de opțiunea de stilizare și personalizare.

Vezi și

Reparații jante auto

Sudura jantelor – când este recomandată?

Din ce în ce mai mulți șoferi ajung să opteze pentru servicii de reparații jante auto pentru a le reda aspectul de altădată. Acest lucru este de înțeles dacă stăm să ne gândim la investiția pe care trebuie să o faci cu un set de jante noi. Serviciile de reparații sunt în această situație mult mai ieftine, dar și mai practice. Țara noastră încă nu se poate lăuda cu drumuri foarte bune și, de cele mai multe ori, jantele și anvelopele au de suferit.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?