Ce presupune procesul de recondiționare jante din aliaj?

Recondiționare jante din aliaj

Din ce în ce mai mulți șoferi optează pentru serviciile de recondiționare jante aliaj pentru că este o opțiune mult mai ieftină decât înlocuirea jantelor. De ce să investești atât de mulți bani în înlocuirea jantelor, când poți să ai jante ca noi după doar o vizită la un service auto? Există și șoferi care umblă cu jantele zgâriate sau îndoite, gândindu-se că nu afectează mașina decât la nivel estetic, însă lucrurile stau diferit în realitate. Jantele deformate pot avea un impact semnificativ asupra siguranței mașinii tale, așa că apelează la specialiști pentru a remedia din timp orice mică problemă.

Exemple de servicii de recondiționare a jantelor

Revenind la procesul de recondiționare jante aliaj, dacă optezi pentru astfel de servicii, trebuie să te gândești că odată cu îmbunătățirea aspectului estetic, crești și durabilitatea și rezistența jantei. Unii proprietari de mașină vor să aducă un plus de valoare jantelor și se gândesc că le pot recondiționa singuri acasă cu ajutorul unor produse care există pe piață. În realitate, aceste produse nu fac minune, iar rezultatele nu sunt de durată. Poate vei obține un efect spectaculos cu ajutorul unui spray la prima vedere, însă după o perioadă scurtă de timp vei vedea că acest efect se duce și aspectul jantei este la fel ca înainte, dacă nu mai rău. Dacă mergi la un service auto pentru servicii de recondiționare jante aliaj, vei vedea că acest proces este mult mai complex și implică mai multe operațiuni, în funcție de cât de avariată este janta.

În general, recondiționarea jantei presupune următoarele operațiuni:

Sablare: curățarea în profunzime a suprafeței jantei cu ajutorul anumitor substanțe abrazive suflate la o viteză foarte mare cu ajutorul aerului comprimant – orice urmă de depunere și de murdărie este astfel înlăturată.
Degazare în cuptor.
Degresare.
Aplicare vopsea: înainte de stratul de vopsea, se aplică un strat de grund, iar vopseaua este fixată cu ajutorul unui lac electrostatic.
Roluire și îndreptare jante: o parte importantă a procesului de recondiționare jante este roluirea – orice mică deformare este îndreptată cu ajutorul echipamentelor profesionale, iar la final janta ta va fi ca nouă.
Sudare: jantele din aliaj sunt mai predispuse la crăpare, având în vedere că materialul nu este atât de maleabil ca tabla, însă asta nu înseamnă că o jantă crăpată nu mai poate fi recondiționată. Sudarea este recomandată în această situație.
Finisaj de tip Diamond Cut: unii șoferi își doresc acest finisaj pentru a obține un efect deosebit. În această categorie intră acele culori pentru jante din gama „candy”.

Sunt mai multe motive pentru care ar trebui să apelezi la serviciile de recondiționare jante aliaj, cel mai important este cel legat de costuri. Nu mai este un secret faptul că jantele din aliaj sunt mult mai costisitoare decât cele de tablă, iar înlocuirea lor doar pentru că sunt deformate sau zgâriate te-ar costa o avere. Acum poți readuce jantele la aspectul lor inițial fără să fii nevoit să depășești bugetul. Recondiționarea jantelor nu ține doar de aspectul estetic, ci și de funcționalitate, performanță și siguranță.

Nu ezita să apelezi la un service auto pentru astfel de servicii ori de câte ori ai nevoie: în cazul în care ți s-a zgâriat janta, dacă a fost deformată sau chiar crăpată. Există soluții pentru orice problemă, trebuie doar să ceri ajutorul specialiștilor!

Vezi și

Reparații jante auto

Sudura jantelor – când este recomandată?

Din ce în ce mai mulți șoferi ajung să opteze pentru servicii de reparații jante auto pentru a le reda aspectul de altădată. Acest lucru este de înțeles dacă stăm să ne gândim la investiția pe care trebuie să o faci cu un set de jante noi. Serviciile de reparații sunt în această situație mult mai ieftine, dar și mai practice. Țara noastră încă nu se poate lăuda cu drumuri foarte bune și, de cele mai multe ori, jantele și anvelopele au de suferit.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?