Recondiționări și finisaje jante

Finisaje Jante Brașov

FINISAJE JANTE BRAȘOV

Jantele sunt componente funcționale care necesită o atenție specială. Nu numai că aspectul lor poate distruge sau dimpotrivă îmbunătăți aspectul vehiculului, dar starea lor poate avea și un impact semnificativ asupra valorii de vânzare a mașinii tale.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că există o cantitate considerabilă de sfaturi cu privire la îngrijirea jantelor. Pe piață aveți la dispoziție numeroase produse de curățare și de igienizare pentru jante. Cu atât de multe tipuri diferite de jante pe piață și cu o astfel de gamă de produse disponibile, întreținerea potrivită pentru roțile mașinii dumneavoastră poate fi dificilă. Un service care oferă servicii de recondiționare jante , cum este AutoChelu, te poate ajuta să identifici problemele și să recondiționezi jantele în mod profesionist.

Finisaje jante

Multe mașini în aceste zile sunt dotate cu jante din aliaj, fabricate din aluminiu sau magneziu amestecate cu alte metale pentru a le oferi o rezistență mai mare. Jantele din aliaj de aluminiu se găsesc pe majoritatea mașinilor moderne.

Jantele din aliaje de magneziu pot fi mai fragile decât jantele din aliaj de aluminiu și sunt, în general, montate pe mașini sport de înaltă calitate sau mașini de curse în cazul în care se urmărește o reducere a greutății. O roată cu janta de magneziu cântărește între 5 până la 9 kg.

Tipurile de finisaje ale jantei din aliaj variază foarte mult. Unele dintre cele mai populare sunt:

Finisaje Jante Brașov

Pentru a nu confunda lucrurile, unele dintre aceste finisaje pot fi combinate. Multe jante, indiferent dacă sunt prelucrate pe orice CNC, detașabile, cromate sau acoperite cu pulbere, au un lac aplicat în timpul procesului de finisare pentru a proteja împotriva coroziunii.

Deoarece roțile tind să fie cea mai murdară parte a mașinii, indiferent de finisaj, e bine să folosești o anume procedură de spălare pe jante, cu mănușă de spălat, perii și prosoape de uscare. În acest fel, puteți fi sigur că minimizați orice posibilitate de coroziune și degradare a jantelor atunci când vă spălați mașina.

Finisaje jante Brașov – Tipurile de finisaje ale jantei din aliaj variază foarte mult. Unele dintre cele mai populare sunt:

1.Vopsire și lăcuire

Jantele vopsite și lăcuite pot fi tratate într-un mod similar cu caroseria. Trebuie evitate spălarea cu substanțe chimice cu pH extrem. Contactul frecvent cu produse extrem de acide sau alcaline, cum ar fi cele întâlnite frecvent în supermarketurile populare, va cauza denaturarea finisajului jantelor. Trebuie utilizat un degresant cu contaminare feroasă pentru a asigura neutralizarea particulelor de metal înainte de a fi clătite în siguranță. Contaminarea feroasă este cauzată de particule mici de praf din discurile de frână din oțel carbon. Particulele fierbinți se vor lipi de suprafața roții și, dacă nu sunt îndepărtate, pot cauza apariția zgârieturilor și ciupiturilor pe suprafața jantei. Jantele trebuie curățate în mod regulat pentru a le proteja, un dispozitiv de curățare a roților este în general suficient pentru a îndepărta de pe drum orice acumulare de praf și murdărie.

Cu toate acestea, multe substanțe de curățare a roților conțin acum un agent de îndepărtare feroasă, astfel încât este posibil să găsiți un produs de calitate.

Protecția roților lăcuite este în principiu similară cu vopseaua de etanșare care adaugă strălucire și protejează vopseaua împotriva radiațiilor UV și a contaminărilor industriale și de mediu. Acest tip de finisaj al roții poate fi protejat fie de ceară pentru jante, fie de o protecție de nanotehnologie și particule ceramice, dar un material de etanșare din ceramică este mult mai durabil și poate ajuta la protejarea împotriva prafului de frânare.

Este important de menționat că, înainte de aplicarea unei ceară sau a unui produs de etanșare, suprafața trebuie mai întâi curățată manual cu un lac de curățare, apoi, în cazul sigilanților ceramici, ștearsă cu un agent de curățare pentru a asigura o legătură satisfăcătoare cu roată.

Cel mai bine este să va adresați specialiștilor, cum sunt cei de la AutoChelu, care vă pot ajuta cu sugestii cu privire la cel mai bun mod de curățare a jantelor.

2.Acoperire cu pulberi

Acoperirea cu pulbere se aplică sub formă de pulbere uscată. Principala diferență între o vopsea lichidă tradițională și o acoperire cu pulbere este că pulberea nu necesită un solvent. Acoperirea este de obicei aplicată electrostatic și este apoi întărită la căldură pentru a-i permite să se scurgă și să formeze o „acoperire” de durată. Acest proces creează un finisaj mai rezistent decât vopseaua convențională. Jantele acoperite cu pulbere sunt vopsite în același mod că și jantele vopsite și, prin urmare, pot fi curățate și sigilate în același mod. Vopsirea în câmp electrostatic este unul din procedeele incluse în serviciul de finisaje jante Brașov oferit de AutoChelu.

3.Anodizare

Anodizarea presupune utilizarea unei reacții electrochimice pentru a forța o creștere a grosimii stratului de oxid de pe suprafața roții. Astfel, finisajul nu este un strat separat, ci integrat în roată. Roțile anodizate sunt sigilate folosind un proces chimic, oferă o senzație de textură și pot fi produse în mai multe culori diferite.

Deși rezistente la intemperii, jantele anodizate trebuie totuși tratate în mod regulat pentru contaminarea cu fier și curățate pentru a-și păstra finisajul, deoarece, odată ce acestea sunt colorate, va trebui să fie îndepărtate chimic pentru a fi renovate. Cel mai bun mod de a le curăța este să le spălați pur și simplu cu un șampon ușor pentru mașini. Deoarece roțile anodizate sunt închise chimic în timpul procesului de anodizare, în mod normal nu necesită ceară sau sigilare.

4.Diamond Cut CNC

Jantele prelucrate CNC sunt mai întâi vopsite în culoarea aleasă și apoi coapte într-un cuptor. Odată uscată, roată este montată pe un strung CNC (control numeric al computerului), astfel încât janta să poată fi prelucrată pentru a obține modelul de tăiere cu diamante metalice. Roțile sunt apoi pulverizate electrostatic cu o pulbere acrilică pentru a finisa aspectul.

Deși finisajul tăiat cu diamant este un lac care poate fi deteriorat, dacă apă trece sub lac, atacă metalul cu o culoare lăptoasă – greu de obținut fără ca lacul să fie complet decapat. Roțile prelucrate pe un strung CNC nu pot fi decupate continuu, deoarece de fiecare dată când sunt prelucrate, o parte din metal este îndepărtată și poate compromite structura roții.

Curățarea lor cu un șampon ușor pentru mașini sau cu o soluție de curățare roți cu pH neutru este cel mai sigur mod de a le prelungi viața. Evitați să folosiți substanțe de curățat pe roți pe bază de acid sau alcaline, deoarece acestea pot provoca decolorarea și coroziunea jantei. Uscarea cu aer comprimat este o modalitate excelentă de a vă asigura că sunt complet uscate și astfel evitați această problemă.

Este obligatoriu să ajungeți la zonele în care începe coroziunea sau colorarea. Garniturile din ceramică sunt incredibil de durabile și pot dura până la doi ani. În ciuda eficacității lor în protejarea împotriva contaminării, chiar și cele mai mici daune provocate de o particula de piatră , ioni de sare, datorită dimensiunilor mici, pot fi găsite sub acoperire.

După ce au compromis etanșarea ionii vor fi atrași apoi de metal și vor începe să se corodeze. Garniturile ceramice necesită mașini de lustruit, astfel încât problemele de suprafață să fie dificil de rezolvat. Prin urmare, ceara și procedura de sigilare polimerică sunt alegeri mai bune pentru acest tip de finisaj, deoarece pot fi îndepărtate pentru a permite accesul în toate zonele care au nevoie de atenție. La AutoChelu, în cadrul serviciului de finisaje jante Brașov, găsești și această operațiune.

Finisaje Jante Brașov

5.Jante demontabile

În loc să fie construite dintr-o singură bucată de aliaj de aluminiu, jantele detașabile constau din două sau chiar trei bucăți de aliaj înșurubate între ele. Adesea sunt lăcuite deoarece pot fi sensibile la coroziune și rugină, deși cu câteva jante din mai multe părți, diferitele secțiuni vor avea finisaje diferite.

Nu este neobișnuit să vezi o piesă centrală anodizată cu un mijloc lăcuit și o margine metalică goală în jurul exteriorului. Jantele detașabile se caracterizează prin șuruburi vizibile care țin diferitele secțiuni ale roții și acestea pot fi găsite în fața sau în spatele roții. Chiar și atunci când sunt lăcuite, aceste roți nu se găsesc în general pe vehiculele obișnuite, pentru că au o întreținere ridicată!

Ca și în cazul jantelor prelucrate pe un strung CNC, jantele detașabile trebuie spălate cu un șampon sau o substanță de curățare neutră pentru roți și clătite bine înainte de a fi uscate complet. Din nou, un suflant de aer este cea mai eficientă metodă de a asigura că roată este complet uscată, față și spate. Este recomandabil să protejați aceste tipuri de roți cu o ceară de jante de înaltă calitate.

6.Jante cu spițe cromate

Găsite în general pe mașinile clasice britanice că roți metalice complexe și de asemenea foarte populare pe scenă automobilelor clasice americane, roțile cromate au un luciu ridicat, dar sunt dificil de îngrijit: utilizarea unei soluții de curățare alcalină va provoca colorarea metalului.

Colorantul poate fi îndepărtat prin lustruire, dar cel mai bine este să evitați problema folosind pur și simplu un șampon pentru curățare. Datorită slăbiciunii lor în materie de coroziune, curățarea regulată este o necesitate. Deși mai multe roți cromate pe mașinile clasice sunt apoi lăcuite de proprietarii lor pentru a le proteja aspectul, este dificil să se compare direct cu o roată nevopsită. Cel mai bine este să le spălați cu un șampon ușor, folosind o perie mică pentru a îndepărta contaminarea și uscați cu un uscător de aer pentru a evita urmele de apă.

Finisajul crom este delicat, dar este mai bine să îl protejați cu o ceară sau un material de etanșare pe bază de polimer pentru a permite accesul ușor la suprafață dacă apar pete de rugină în timp ce rugina traversează foarte repede suprafața cromului. Utilizarea unui șampon ușor pentru spălarea roților ar trebui să împiedice eliminarea cerii sau a materialului de etanșare, astfel încât procesul nu necesită acest lucru de fiecare dată când faceți curățarea roților.

Protecția roților lăcuite este, în principiu, similară cu vopseaua de impermeabilizare, care adaugă strălucire și protejează vopseaua împotriva radiațiilor UV și a pulberilor industriale și de mediu.

👇 Te interesează serviciul de finisaje jante Brașov? Cere o cotație! 👇

Vezi și

Reparații jante auto

Sudura jantelor – când este recomandată?

Din ce în ce mai mulți șoferi ajung să opteze pentru servicii de reparații jante auto pentru a le reda aspectul de altădată. Acest lucru este de înțeles dacă stăm să ne gândim la investiția pe care trebuie să o faci cu un set de jante noi. Serviciile de reparații sunt în această situație mult mai ieftine, dar și mai practice. Țara noastră încă nu se poate lăuda cu drumuri foarte bune și, de cele mai multe ori, jantele și anvelopele au de suferit.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?