Îndreptat jante auto Brașov

5 curiozități pe care nu le-ai auzit despre jante

Îndreptat jante auto Brașov

De-a lungul trecerii ireversibile a timpului, tehnologia roților a suferit o evoluție continuă. Domeniul de expertiză a specialiștilor de îndreptat jante auto Brașov este întărit nu doar de urmărirea continuă a inovațiilor tehnologice care apar în lumea auto, ci și de raportarea la cunoștințele noastre a istoricului jantelor. Așadar, am întocmit o listă cu cinci curiozități care te pot ajuta să înțelegi mai bine cum a evoluat lumea jantelor auto și care sunt efectele acestor factori asupra lumii moderne. Unele fapte s-ar putea să te uimească, pe altele probabil le-ai auzit, esența rămâne aceeași: orice iubitor de mașini poate savura un pic din curiozitățile tehnice ale acestora, nu doar informațiile despre modelul mașinii în sine.

  1. Producătorii de mașini, de obicei, nu își fac propriile jante

Da, pare ciudat ca producătorii de automobile să nu se ocupe de producția celor mai importante piese a unui automobil, dar poți fi sigur că majoritatea producătorilor auto nu se concentrează pe acest aspect. Așadar, majoritatea optează pentru jantele produse de companii precum BBS, Maxion sau Neo Wheels. Puține firme care produc autovehicule au o linie de roți personalizate. Un exemplu pentru a doua variantă este vestitul brand de automobile BMW, principalul producător pentru jantele de aliaj BMW fiind Beyern Wheels.

  1. Viabilitatea jantelor tale depinde doar de tine

Cea mai responsabilă persoană de durabilitatea jantelor mașinii tale ești chiar tu. Conducerea cu nesăbuință, parcările incorecte și întâmpinarea gropilor cu o viteză excesivă contribuie la deteriorarea jantelor. Desigur, dacă vorbim despre șoferii din România, infrastructura deteriorată joacă un rol esențial în deformarea jantelor. Un lucru v-ar putea totuși ajuta să păstrați mai mult timp jantele viabile: adresarea periodică la un specialist de îndreptat jante auto Brașov. Serviciul de îndreptat jante auto Brașov vă va ajuta să stopați rapid procesul de deteriorare a jantelor și să circulați în siguranță.

  1. S-ar putea să nimeriți niște jante false!

Din păcate, există persoane care produc și vând versiuni false ale celor mai mari producători de jante. Există posibilitatea ca designul acestor jante să fie similar designului propus de către producătorii originali, dar desigur producția acestora nu a ținut cont de aceleași standarde de siguranță. Așadar, dacă aveți nevoie de schimbarea jantelor sau îndreptarea acestora, nu riscați să vă adresați unor persoane care nu sunt calificate pentru că v-ar propune un preț mai ieftin. Un service calificat pentru îndreptat jante auto Brașov va fi mereu o opțiune mai sigură pentru bugetul și mașina ta.

  1. Dimensiunea jantei caracterizează și performanța acesteia

Ai auzit, cu siguranță, de nenumărate ori că anvelopele pot afecta performanța mașinii tale. S-ar putea însă să nu știi că jantele contribuie la performanța mașinii, nu aspectul acestora, ci dimensiunile. Când optați pentru jante mai mici, trebuie să înțelegeți că jantele mai mici presupun mai mult cauciuc între tine și drumul pe care circuli. În timp ce jantele mai mari înseamnă mai puțin cauciuc și mai multă frecare. Cu cât este mai mare rezistența la rulare, cu atât se utilizează mai multă energie pentru deplasare. Iar acolo unde este mai mult cauciuc, și deplasarea se simte mai lin.

  1. Jantele din oțel și cele din aliaj au ambele avantaje

Majoritatea mașinilor timpurii erau echipate cu jante din oțel. Unii le preferă și astăzi, fiind ieftine și robuste. Totuși, jantele din aliaj oferă o manevrabilitate mai ușoară, iar ambele tipuri de jante se pot deteriora. Din fericire, experții de la îndreptat jante auto Brașov pot soluționa aceste probleme, indiferent de tipul jantelor.

Vezi și

Reparație zgârieturi jante

Cum se pot repara zgârieturile unei jante din aluminiu?

Orice șofer poate confirma asta: oricât de atent ai fi, la un moment dat, tot îți vei zgâria jantele. Se poate întâmpla să iei din plin o groapă pe care ai văzut-o prea târziu, să lovești o bordură în timp ce parchezi sau pur și simplu să vezi o zgârieturi despre care nu știi cum sau când a apărut. Important este ce faci mai departe – cumperi un nou set de jante, apelezi la un kit corector sau mergi la un service care se ocupă cu reparații jante aliaj?

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?