Jantele mașinii, pantofii strălucitori de la care nu îți poți lua ochii

Jante Aliaj

JANTE ALIAJ

Se spune că atunci când faci cunoștință cu un om, există o serie de indicatori care îți vorbesc despre el încă de la prima interacțiune. Mă refer aici la strângerea de mână, poziționarea privirii, modul în care este îmbrăcat și pantofii pe care îi poartă.

Același impact îl are și o mașină atunci când o privești pentru prima dată; dacă strălucirea pantofilor oamenilor vorbește despre ei înșiși, jantele mașinii sunt primul indicator de calitate al acesteia.

Au trecut de mult vremurile în care roțile unei mașini erau o caracteristică definitorie care asigura exclusiv deplasarea vehiculului. Astăzi, roțile mașinii se definesc prin estetică, prin jantele percepute de pasionații auto drept niște bijuterii prețioase. Pe piața de specialitate există o plajă extrem de bogată de stiluri și dimensiuni ale jantelor.

Jantele mașinii, rol estetic și funcțional

Dacă ne referim exclusiv la implicațiile tehnice, jantele unei mașini sunt componente prin care se atașează cauciucurile, astfel încât motorul să aibă capacitatea de a trasfera puterea către partea carosabilă, prin intermediul sistemului de transmisie.

Însă jantele auto reprezintă astăzi mult mai mult decât atât: acestea sunt accesorii pe care orice iubitor de mașini și le dorește pentru îmbunătățirea aspectului. Trend-ul jantelor este o zonă care prinde din ce în ce mai mult teren în rândul pasionaților. Este și firesc, având în vedere faptul că jantele sunt elementele care schimbă radical aspectul unei mașini.

Casual, sport sau clasic – jantele impecabile sunt indispensabile

Fie că ești un proprietar al unei mașini clasice, cu o eleganță specifică epocii în care a fost produsă, fie că ești un împătimit al mașinilor sport, ultra-moderne, puternice și dotate cu ultimele tehnologii, o pereche de jante perfecte este întotdeauna o metodă inteligentă pentru un Up-date.

Până acum câțiva ani, accesoriile care schimbă complet aspectul mașinii erau mai greu accesibile. Însă astăzi, pe piață există o gamă generoasă, adaptată în funcție de aspect, dimensiune, marcă sau preț.

Jantele din aliaj

Jante aliaj – Confecționate din diferite materiale, jantele pot schimba rapid aspectul mașinii tale. Cu o estetică ireproșabilă, jantele din aliaj sunt cea mai bună alegere atunci când vorbim despre completarea design-ului mașinii. Fiind concepute din acest material, jantele au o greutate redusă, nu ruginesc, iar aspectul este de lungă durată.  În plus, printre indicii de funcționalitate se numără răcirea eficientă a frânelor și evitarea dificultăților în condiții de frânare bruscă.

Dimensiunea jantelor

Jante aliaj – Un aspect extrem de important atunci când faci alegerea cu privire la jantele mașinii este stabilirea dimensiunii acestora. În funcție de automobilul pe care îl conduci, jantele trebuie să fie de dimensiunea potrivită. Astfel, se vor asigura ambele roluri: estetic și funcțional. Un model sau o dimensiune nepotrivită pot influența în mod negativ siguranța șofatului. De exemplu, jantele de 16 sunt potrivite pentru autoturismele de talie medie. În felul acesta, sunt asigurate atât condițiile de siguranță, cât și un estetic ce va schimba aspectul de ansamblu al mașinii.

Dacă și tu faci parte din categoria celor pentru care prima impresie contează, păstrează deviza ta și pentru mașina pe care o șofezi. Vino la AutoChelu Brașov și află toate informațiile cu privire la jantele mașinii tale. Aici vei găsi consultanți care îți vor întocmi o serie de sfaturi și servicii adaptate, astfel încât să identifici varianta potrivită pentru tine și mașina ta.

Și încă ceva, Marilyn Monroe spunea Oferă-mi pantofii potriviți și voi cuceri lumea! Oferă-i mașinii tale jantele potrivite și va întoarce toate privirile; ba chiar va cuceri lumea…

Vezi și

Reparații jante auto

Sudura jantelor – când este recomandată?

Din ce în ce mai mulți șoferi ajung să opteze pentru servicii de reparații jante auto pentru a le reda aspectul de altădată. Acest lucru este de înțeles dacă stăm să ne gândim la investiția pe care trebuie să o faci cu un set de jante noi. Serviciile de reparații sunt în această situație mult mai ieftine, dar și mai practice. Țara noastră încă nu se poate lăuda cu drumuri foarte bune și, de cele mai multe ori, jantele și anvelopele au de suferit.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?