Jantele zgâriate din aliaj mai pot arăta ca noi?

Recondiționare jante aliaj zgâriate

Recondiționare jante aliaj zgâriate

Aspectul estetic al mașinii este un fel de carte de vizită a șoferului. Oricât de mult ne-am strădui să adoptăm un mod mai practic de a vedea lucrurile, fiecare zgârietură a mașinii ne provoacă un mare disconfort psihologic. Astfel, majoritatea șoferilor nu vor să circule cu automobilul dacă acesta nu arată bine, în același timp mulți preferă să riște să rezolve unele probleme în condiții casnice, în loc să apeleze la un specialist de la un service auto.

Cât de corect este acest lucru depinde de viziunea fiecăruia, noi însă vă putem spune cu siguranță că majoritatea tentativelor de a soluționa chiar și cele mai mici probleme fără ajutorul unei persoane calificate nu se termină tocmai bine. Așadar, dacă jantele din aliaj ale mașinii tale au fost zgâriate, îți sugerăm să lași tutorialele de pe YouTube și să mergi la un specialist în recondiționare jante aliaj zgâriate. Jantele tale mai pot arăta ca noi dacă faci lucrurile cum trebuie!

Cum apar zgârieturile pe jantele de aliaj

Aliajul este sensibil la obstacolele lumii exterioare, așadar, dacă locuiți mai ales într-o țară precum România, cu o infrastructură mai defectuoasă, este firesc să întâmpinați periodic pe străzi obstacolele care vă pot afecta jantele de aliaj. Zgârieturile apar atunci când automobilul ajunge într-o groapă, se freacă de anumite pietre sau dă peste o bordură mai înaltă atunci când parcați. De la prima zgârietură până la altele e doar un singur pas, totuși, poate fi mai rău dacă jantele de aliaj se și îndoaie. S-ar putea să aveți nevoie de un specialist în recondiționare jante aliaj zgâriate.

Ce soluții sunt?

Soluțiile propuse depind și de tipul personalității tale. Există șoferi care ar prefera să înlocuiască jantele, dar acest serviciu este mai costisitor. În schimb, se poate alege soluția smart de recondiționare jante aliaj zgâriate. În majoritatea cazurilor, dacă vă adresați la timp, acest lucru este posibil, iar ca preț, serviciul este mult mai accesibil. Dacă nu vorbim desigur despre daunele structurale și jantele de aliaj nu sunt îndoite puternic sau deteriorate.

Cum sunt recondiționate jantele de aliaj?

Ei bine, următorii pași vor părea foarte simpli, dar o să vă rugăm să nu-i repetați individual acasă. În primul rând, janta din aliaj deteriorată este îndepărtată cu atenție de la mașină și este curățată temeinic. La curățare, se utilizează o selecție specială de detergenți. Acest lucru se face pentru a monitoriza mai bine fisurile care s-au format și a le identifica pe toate. Anvelopa este acoperită, în timp ce janta de aliaj se pregătește pentru vopsire. Culoarea aplicată se usucă și este tratată apoi cu un strat protector de lac.

Astfel, se produce procesul de recondiționare jante aliaj zgâriate. Trebuie să mai menționăm că tehnicianul alege culoarea minuțios pentru ca aceasta să se potrivească sută la sută cu celelalte culori regăsite pe jantele de aliaj ale automobilului. Mulți oamenii care au încercat să facă acest lucru singuri, au fost dezamăgiți de rezultate, mai ales pentru că nu au reușit să identifice culoarea corectă. Unele ateliere auto folosesc tehnologie de potrivire a vopselei de ultimă generație pentru a putea executa lucrările corect.

Vezi și

jante-deformate

Tot ce trebuie să știi despre reparația unei jante deformate

Dacă deții o mașină, cu siguranță înțelegi importanța jantei. Practic funcționează ca o legătură între anvelope și axe. În ceea ce privește starea ideală a unei jante, ei bine, ar trebui să fie întotdeauna în formă intactă. Dar, în această realitate crudă, așa ceva nu se întâmplă...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button