Recondiționarea jantelor – acasă sau la service roți?

Recondiționare jante la service roți

Recondiționare jante la service roți

Dacă jantele tale sunt îndoite, zgâriate sau decolorate, înainte de a lua decizia de a cumpăra unele noi, ar fi bine să te gândești și la recondiționarea lor. Există soluții pentru a face jantele să arate ca noi, iar pentru asta e de ajuns să treci pragul unui service roți. Unii șoferi se încumetă să facă această operațiune și acasă, însă nu întotdeauna rezultatele sunt la fel de eficiente precum cele de la un service auto specializat în acest domeniu.

Recondiționare jante acasă – avantaje și dezavantaje

Sunt șoferi care se gândesc că își pot recondiționa jantele singuri, în propriile garaje, folosind diverse spray-uri de pe piață care promit să aducă jantele la stadiul inițial. Adevărul este însă că nimeni nu își poate recondiționa jantele la fel de bine cum o fac specialiștii dintr-un service roți, iar acest lucru se întâmplă din două motive: nu ai experiența necesară și nici produsele și echipamentele. Pregătirea suprafeței jantei înainte de vopsire este o sarcină complexă care presupune mai multe etape. În cazul în care procesul preliminar nu este corect implementat, atunci nici rezultatul nu va avea durabilitatea și rezistența potrivite. Dacă te gândești să te ocupi tu de operațiunea de recondiționare jante acasă pentru că în acest fel vei economisi bani, vei constata că această lucrare nu este atât de simplistă pe cât pare. Să presupunem că vei obține un rezultat bun după vopsirea cu spray, însă nimic nu îți garantează că acesta va rezista, iar în cele din urmă, vei ajunge tot la un service roți. Să nu mai vorbim despre situațiile în care jantele sunt deformate și necesită mai întâi îndreptare. Îndreptarea clasică cu ciocanul nu este o soluție bună pentru că poți ajunge să deformezi și mai tare janta sau chiar să o spargi. În plus, această tehnică este complet retrogradă și nu mai este folosită în service-urile auto care respectă standarde de actualitate. În astfel de situații, este indicat să apelezi la serviciile unui service roți pentru roluit jante într-un mod cât mai profesional.

Ca să concluzionăm: recondiționarea jantelor acasă poate aduce costuri mai mici, dar nu poți fi sigur că vei obține cele mai bune rezultate. În același timp, s-ar putea să fii și în situația în care recondiționarea jantelor te va costa mai mult, dacă cumperi tot felul de produse recomandate de alții. Nu în ultimul rând, ar fi bine să îți rezervi câteva ore bune pentru recondiționarea jantelor, mai ales dacă nu ai mai făcut acest lucru niciodată.

Față de vopsirea tradițională, vopsirea în câmp electrostatic nu folosește solvenți, iar compușii organici volatili sunt eliminați. Se diminuează efectul asupra stratului de ozon și nu mai sunt lăsate razele UV să pătrundă în atmosferă (nici nu mai implică atât de multă energie consumată). O procedură prietenoasă cu mediul presupune utilizarea de granule de pulbere, oricum inofensive pentru sănătatea omului, căci nu conțin chimicale.

Recondiționare jante la service roți – avantaje și dezavantaje

Dacă apelezi la un service roți, poți fi sigur că te vei alege cu jante ca noi – curate, fără deformări, fără zgârieturi sau pete de rugină. Specialiștii se vor ocupa de jantele tale în cel mai mic detaliu și vor face acest lucru fără un efort prea mare pentru că au echipamentele necesare și produsele de calitate. Jantele vor fi îndreptate (dacă este cazul), curățate, vopsite și lustruite, iar la final, vei avea impresia că ai de fapt jante noi pe mașină. Serviciile profesionale de recondiționare jante au avantajul de a-ți aduce cele mai bune rezultate la prețuri mai mult decât accesibile. Îți recomandăm să faci un experiment – să te gândești cât te-ar costa să recondiționezi jantele acasă (include și timpul petrecut) și să apelezi la un service roți pentru servicii de recondiționare jante. Vei vedea că ești mai câștigat în cea de-a doua situație – chiar dacă costurile sunt mai mari decât recondiționarea acasă. Vei fi sigur de rezultat și vei economisi și timp. Bineînțeles, această soluție este mult mai ieftină decât achiziționarea unor jante noi. Așa că, nu ezita să îți lași jantele pe mâinile profesioniștilor pentru că rezultatul îți va depăși de fiecare dată așteptările!

Vezi și

jante-deformate

Tot ce trebuie să știi despre reparația unei jante deformate

Dacă deții o mașină, cu siguranță înțelegi importanța jantei. Practic funcționează ca o legătură între anvelope și axe. În ceea ce privește starea ideală a unei jante, ei bine, ar trebui să fie întotdeauna în formă intactă. Dar, în această realitate crudă, așa ceva nu se întâmplă...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button