Recondiționări jante auto: vopsire în câmp electrostatic

Vopsire jante Brașov

Vopsire jante Brașov

Una dintre procedurile la care poți apela atunci când vine vorba despre recondiționări jante auto este vopsirea în câmp electrostatic. O acțiune complexă și cu rezultate pe măsură, tehnologia reprezintă vopsire cu pulberi pentru a conferi jantelor mașinii o înfățișare aparte, o estetică deosebită grație nuanțelor extravagante și diversificate, disponibile într-o varietate de culori ori texturi – lucioase, semilucioase, mate texturate, structurate sau netede.

Procedeul electrostatic de vopsire a jantelor se recomandă mai ales atunci când materialul a suferit diverse schimbări de aspect sau când culoarea s-a distrus ca urmare a unor intervenții mecanice sau fizice. Acesta implică, spre deosebire de o vopsire clasică și convențională, o pudră specială ce imită nuanța naturală, ceea ce o califică drept o tehnologie superioară.

Există diverse alternative pentru care poți opta pentru vopsire în câmp electrostatic, dar recondiționări jante auto înseamnă o intervenție care se face doar la service-uri specializate și dotate cu echipamente profesionale, special concepute pentru operațiuni de acest gen, respectiv pe suprafețe metalice. Ulterior, jantele sunt supuse unor tratamente termice superioare de uscare – nu înainte de aplicarea unui lac de natură electrostatică.

Toate formalitățile sunt făcute cu scopul de a conferi durabilitate, calitate, eficiență și rezistență (chimică, mecanică, UV) stratului de acoperire. Plus că, înainte de orice, suprafața trebuie să fie curată, sablată, decapată și degresată (să se îndepărteze urmele de lubrifianți, ulei, rugină, alte elemente) – până la metal – iar tot acest șir de pregătiri presupune un anumit efort recompensat cu rezultate perfecte.

Procesul de vopsire a jantelor este unul complex și se realizează în mai multe moduri, dar toate au în comun pregătirea suprafeței cu scopul unei mai bune aderențe. Acțiunea de acest fel se impune atunci când se dorește o schimbare a aspectului sau când anumite detalii metalice au devenit inestetice; se realizează atât la jantele din tablă, cât și la cele din aliaj sau aluminiu, în cadrul căreia se utilează particule încărcate. O astfel de înfrumusețare îmbunătățește aspectul jantelor, iar intervenția se dovedește utilă din mai multe puncte de vedere practice.

Recondiționări jante auto: de ce să optezi pentru vopsire în câmp electrostatic

Impact redus asupra mediului înconjurător

Față de vopsirea tradițională, vopsirea în câmp electrostatic nu folosește solvenți, iar compușii organici volatili sunt eliminați. Se diminuează efectul asupra stratului de ozon și nu mai sunt lăsate razele UV să pătrundă în atmosferă (nici nu mai implică atât de multă energie consumată). O procedură prietenoasă cu mediul presupune utilizarea de granule de pulbere, oricum inofensive pentru sănătatea omului, căci nu conțin chimicale.

Aplicarea este facilă

Posibil să pară un proces complicat de recondiționări jante, dar te asigurăm că se încadrează ca unul dintre cele mai ușoare lucruri făcute într-un service auto și care poate implica mașina ta. Asta presupune să câștigi timp și bani – vopsirea electrostatică nu este meticuloasă și permite să se ajungă la cele mai inaccesibile zone de la o jantă.

Rezistență mare în timpul șofatului

Rezistența crescută la agenții corozivi, duritatea superioară la abraziune sau la uzură, persistența în fața zgârieturilor, loviturilor, intervențiilor chimice – asta oferă vopsirea electrostatică prin formarea unei suprafețe poroase. Iar toate sunt asigurate chiar și în timp ce se șofează sau când survin obstacole involuntare de pe carosabil precum sarea, pietrișul, murdăria; conferă o rezistență de până la trei ori mai mare decât în mod obișnuit.

Putere mare și totală de acoperire

Recondiționări jante auto constituie și conferirea unui aspect estetic, astfel că o vopsire clasică ar putea lăsa urme nedorite. Prin vopsirea electrostatică, se realizează uniformizarea și consistența „camuflajului” , iar accesul se face chiar și în cele mai mici goluri, fără defecte vizibile în ceea ce privește look-ul, grație procesului de polimerizare cu care vopseaua electromagnetizată se atașează cât mai bine de toată suprafața de lucru. Deși se aplică în cantitate mică, aceasta are capacitatea de a menține suprafața intactă chiar și în contact cu agenții abrazivi.

Folosirea unui singur strat de vopsea

Fără să fie musai mai ieftină în comparație cu celelalte tipuri de vopseluri, cu siguranță că aduce o valoare crescută a calității. Având în vedere că este extrem de eficientă în acoperire, la vopsirea electrostatică se folosește – de obicei – un singur strat de vopsea. Iar acesta se face fără urme de picături, de dungi, de forme neplăcute și semne sau acumulări de vopsire.

Mai multe variante de culori

Vopselurile electrostatice sunt disponibile în culori vibrante și personalizate (făcute uneori la comandă), care se potrivesc stilului tău, dar mai ales stilului mașinii. Cu o gamă de culori ce include și efecte speciale, varianta acesta de recondiționări jante auto se traduce și prin originalitate, căci se pot adăuga diverse texturi ce atribuie versatilitate.

Economii financiare

Procedura nu necesită alocarea unei cantități mari de timp, dar nu implică nici costuri majore pentru că rezistă mai mult timp și presupune vizite mai rare la atelierele auto, dar și pentru că protejează jantele de coroziune, iar asta implică reparații la intervale mai mari de timp. Plus că materialele folosite sunt calculate conform unor specificații anterioare, fără să se facă risipă.

Longevitate

Vopsire jante Brașov – Menționasem mai sus despre rezistență. Vopsirea jantelor cu pulbere semnifică, așa cum am precizat, un proces de „coacere” care stabilizează stratul și îl ajută să adere la suprafață și să formeze un contact fin. O consecință a acestui fapt este că janta se acoperă într-un strat mai gros de vopsea, dar și unul ce îmbunătățește longevitatea acestuia. În comparație cu vopseaua clasică, aici riscul de scorojire, crăpare sau chiar decolorare nu există.

Oferă protecție jantei

Vopsirea electrostatică a jantelor le și protejează. Mai exact, materialul din care sunt confecționate primesc un finisaj ce este rezistent din mai multe puncte de vedere, așa că, automat asta determină faptul că atunci când mașina va sta afară va fi mai protejată împotriva razelor ultraviolete, căldurii excesive sau temperaturilor extrem de scăzute.

Timp scurt de execuție

Vopsire jante Brașov – Cu un timp minim de vopsire de până într-o oră, vopsirea electrostatică se face rapid, chiar și pe piesele vechi, cărora li se conferă un aspect comercial. Prin comparație, uscarea în cazul unei vopsiri clasice se poate întinde pe o durată de câteva zile. În plus, în acest caz pierderile de vopsea nu există.

Întreținere puțin solicitantă

Stratul de pulbere folosit la recondiționări jante auto cu vopsire electrostatică este unul net superior care creează un finisaj unic fără picături sau scurgeri. Acesta este unul dintre motivele pentru care o „îmbrăcare” ca aceasta se menține căci nu sunt necesari detergenți la curățare – special concepută să facă janta rezistentă la rugină sau alte daune și impurități. În majoritatea aplicațiilor, o ștergere ocazională cu apă cu săpun este suficientă ca să se mențină piesele curate mulți ani.

Vopsire jante Brașov – Și dacă tot vorbim atât de deschis despre recondiționări jante auto prin vopsire electrostatică, să știi că sunt și câteva dezavantaje pe care ar trebui să le cunoști. Printre acestea, se numără faptul că nu face magie pentru unele inconveniente cosmetice, inițial costul va fi mai mare la părțile mai mici (dar este o investiție pe termen lung și merită), grosimea stratului ar putea ridica unele probleme în cazul unor anumite jante; iar rezultatele notabile se obțin doar atunci când operațiunea este realizată de un specialist ce cunoaște întocmai procedura. Din păcate, sunt prea puține companii specializate ce oferă un astfel de serviciu la nivel de calitate.

Însă, unul dintre service-urile auto abilitate în a face vopsire în câmp electrostatic în Brașov este AutoChelu. Tot ce ai nevoie să cunoști despre recondiționări jante auto (sablare, roluire, îndreptare, sudură, Diamond Cut), despre reparații anvelope sau orice intervenții asupra unei mașini, afli la email service@autochelue.ro sau telefon 0761677707, unde ți se oferă informații despre costuri, proceduri, durată, programare etc.

Vezi și

Reparații jante auto

Sudura jantelor – când este recomandată?

Din ce în ce mai mulți șoferi ajung să opteze pentru servicii de reparații jante auto pentru a le reda aspectul de altădată. Acest lucru este de înțeles dacă stăm să ne gândim la investiția pe care trebuie să o faci cu un set de jante noi. Serviciile de reparații sunt în această situație mult mai ieftine, dar și mai practice. Țara noastră încă nu se poate lăuda cu drumuri foarte bune și, de cele mai multe ori, jantele și anvelopele au de suferit.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?