Cum se pot repara zgârieturile unei jante din aluminiu?

Reparație zgârieturi jante

Orice șofer poate confirma asta: oricât de atent ai fi, la un moment dat, tot îți vei zgâria jantele. Se poate întâmpla să iei din plin o groapă pe care ai văzut-o prea târziu, să lovești o bordură în timp ce parchezi sau pur și simplu să vezi o zgârieturi despre care nu știi cum sau când a apărut. Important este ce faci mai departe – cumperi un nou set de jante, apelezi la un kit corector sau mergi la un service care se ocupă cu reparații jante aliaj? Vom lua fiecare opțiune și vom discuta despre avantaje și dezavantaje.

Achiziția unui nou set de jante

Jantele din aliaj sunt destul de scumpe, iar atunci când zgârii o jantă, parcă te gândești de mai multe ori înainte de a investi într-un nou set de jante, mai ales când știi că există posibilitatea de a le zgâria din nou. Achiziția unui nou set de jante este o opțiune bună pentru șoferii care nu se uită la bani atunci când vine vorba de mașina lor. Dacă și tu faci parte din această categorie, poate ar fi bine să te mai gândești puțin – poți obține jante cu un aspect ca nou și fără să investești într-un set de jante. De ce să cumperi patru jante noi, când o poți recondiționa pe cea cu zgârieturi și o poți aduce la aspectul său inițial?

Reparație zgârieturi jante – Folosirea unui kit de corectare

Există pe piață tot felul de produse care promit să îți șteargă cu buretele orice zgârietură de pe jantă. Orice șofer este curios să încerce și această variantă, însă este ea și cea mai bună? Nu uita că jantele din aliaj sunt pretențioase și dacă folosești produse agresive, riscul să se deterioreze și mai tare este destul de mare. În plus, aceste kit-uri de corectare necesită multă răbdare și atenție. Fiecare pas trebuie urmat cu strictețe pentru a obține cele mai bune rezultate. Ai atât de multă răbdare pentru a-ți corecta singur zgârieturile jantei tale? Să nu mai vorbim de faptul că nimeni nu îți garantează că un kit de corectare îți va aduce rezultatele dorite, mai ales dacă zgârietura nu este una superficială.

Recondiționarea jantei

Ultima variantă este cea mai bună pentru că recondiționarea jantei este un proces ieftin, iar rezultatele sunt garantate pentru că de zgârietura jantei tale se vor ocupa profesioniști. Singurul efort pe care trebuie să îl depui este să mergi la un service care se ocupă de reparații jante aliaj, să lași mașina acolo și să te întorci peste un timp. Uneori, nici măcar nu trebuie să o mai lași pentru că zgârietura poate fi rezolvată într-un timp scurt. În plus, dacă duci mașina la un service specializat, se va realiza o verificare mai atentă și cu o singură vizită vei putea rezolva mai multe probleme. Poate janta are o mică deformare pe care nici nu ai observat-o, dar care îți poate afecta alte elemente ale mașinii dacă continui să mergi așa. Janta este îndreptată, iar tu poți porni la drum în siguranță.

În calitate de șofer, este extrem de important să iei cele mai bune decizii pentru mașină, dar și pentru buget. În cazul unei zgârieturi pe jantă, cea mai bună soluție este vizita la un service auto – este mult mai ieftin decât achiziționarea unui set de jante noi, iar rezultatele sunt mult mai bune decât dacă ai folosi tu acasă un kit de corectare. Vei vedea pe parcurs că mereu vei avea mai multe variante atunci când vine vorba de soluționarea unei probleme cu mașina ta – informează-te corect asupra fiecărei opțiuni, cântărește avantajele și dezavantajele și ia cea mai bună decizie în cunoștință de cauză!

 

Vezi și

Echilibrarea roților

Echilibrarea roților – procesul minune care îți poate salva mașina

Cu toții am auzit de această procedură necesară atunci când ducem autoturismul la revizia periodică și nu numai. Echilibrarea roților este extrem de importantă. În momentul în care facem o manevră volanului, mașina trebuie să respecte comenzile pentru a nu fi luați prin surprindere. Articolul acesta îți va veni în ajutor cu informații utile pe baza cărora vei putea decide când, unde și cum vei efectua echilibrarea roților.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?