Sudura jantelor – când este recomandată?

Reparații jante auto

Reparații jante auto

Din ce în ce mai mulți șoferi ajung să opteze pentru servicii de reparații jante auto pentru a le reda aspectul de altădată. Acest lucru este de înțeles dacă stăm să ne gândim la investiția pe care trebuie să o faci cu un set de jante noi. Serviciile de reparații sunt în această situație mult mai ieftine, dar și mai practice. Țara noastră încă nu se poate lăuda cu drumuri foarte bune și, de cele mai multe ori, jantele și anvelopele au de suferit. Anvelopele ajung să se uzeze rapid și uneori neuniform, jantele suferă deformări, iar șoferii ajung să treacă tot mai mult pragul service-urilor.

Vom vorbi despre sudura jantelor, o operațiune folosită pentru salvarea jantelor foarte uzate sau implicate în incidente rutiere mai grave. În anumite cazuri, jantele pot fi recondiționate și aduse la starea lor inițială, în alte cazuri nici măcar sudura nu le poate aduce în stare de funcționare, iar în această situație se recomandă achiziționarea unui set nou de jante. Nu trebuie să îți faci însă probleme – se întâmplă destul de rar ca sudura jantelor să nu facă minuni, de obicei în cazul incidentelor rutiere grave.

Tipuri de sudură folosite la repararea jantelor avariate

Janta deteriorată poate fi reparată cu ajutorul sudurii prin două metode: sudura clasică cu electrod și sudura cu argon. Despre sudura clasică nu mai are rost să vorbim pentru că ea a fost înlocuită în majoritatea service-urilor de sudura cu argon, o metodă mult mai modernă și eficientă. Chiar dacă procedura în sine este asemănătoare, rezultatele obținute sunt mult mai bune după sudura cu argon pentru că se obține o protecție sporită a jantei. După o astfel de lucrare, poți fi sigur că janta nu va mai suferi crăpături sau deformări în zona în care s-a intervenit.

Sudura cu argon sau procedura MIG/MAG se realizează doar într-o cameră specială pentru că metalele au o reacție negativă în momentul în care iau contact cu aerul. Aceste condiții speciale asigură evitarea formării oxizilor și obținerea unei lucrări de o calitate ridicată. Argonul este un gaz folosit în mod special la sudura aliajelor cum ar fi cupru, aluminiu sau magneziu, tocmai din acest motiv are rezultate atât de bune în recondiționarea jantelor de aliaj. În plus, sudura cu argon este recomandată în cazul suprafețelor de mici dimensiuni pentru că eficiența este mult mai mare, iar electrodul nu necesită schimbare. În cazul sudurii cu argon, procesul poate fi chiar robotizat pentru o precizie mai mare.

Chiar dacă sudura cu argon este opțiunea cea mai bună, există și service-uri care folosesc sudura cu heliu pentru jantele din aluminiu sau magneziu și sudura cu gaze active pentru jantele din oțel. În încheiere, vrem să îți dăm un sfat: lasă jantele cu încredere pe mâinile profesioniștilor pentru reparații. În funcție de modul în care arată, jantele pot trece printr-un proces de roluire sau îndreptare, sudură, chiar și vopsire sau lăcuire. Rezultatele finale sunt întotdeauna spectaculoase, iar tu ar trebui să te aștepți la aprecieri din partea tuturor pentru că mulți vor crede că ți-ai schimbat jantele mașinii cu unele noi. Aceste servicii de reparații sunt mult mai ieftine și eficiente în timp, așa că, nu ezita să programezi o vizită la service auto Brașov ori de câte ori te confrunți cu probleme la jante pentru că soluții există în orice situație. De ce să investești într-un set nou de jante când poți obține unele ca noi prin sudură?

 

Vezi și

Echilibrarea roților

Echilibrarea roților – procesul minune care îți poate salva mașina

Cu toții am auzit de această procedură necesară atunci când ducem autoturismul la revizia periodică și nu numai. Echilibrarea roților este extrem de importantă. În momentul în care facem o manevră volanului, mașina trebuie să respecte comenzile pentru a nu fi luați prin surprindere. Articolul acesta îți va veni în ajutor cu informații utile pe baza cărora vei putea decide când, unde și cum vei efectua echilibrarea roților.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?